19 Haz 2008

Güzel Haberler & Sıcak Gündem


Herkese merhaba!


Dönemin bitmesine sayılı günler kala, Fındıklı Rotaract Kulübü olarak adımıza yakışır bir tavırla yeni döneme hazırlanıyoruz. 15 Haziran 2008 günü gerçekleşen bölge asamblesiyle hem bölgedeki diğer Rotaract arkadaşlarla kaynaşma fısatı bulduk, hem de kulüpçe gösterdiğimiz yoğun katılımla yeni döneme hazır bir Fındıklı izlenimi verdiğimize olan inancımızı tazeledik. Ardı ardına Rota Spor ve Bölge Asamblesi gibi organizasyonlar ve bu organizasyonlara gerek hazırlık sürecimiz, gerekse de her birinden alnımızın akıyla çıkmamız; aslında Fındıklı Rotaract Kulübü'nün bu camiada gelenekselleşme bağlamında da son derece önemli olan pozisyonunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu arada Selin Babacan arkadaşımızın da bu dönem bölge komite koordinatörlüğüne layık görülmüş olması yüzümüzü bir kat daha ağarttı. Tebrikler Selin :)

Gelelim UHK'ya;



* İlk güzel haber okyanus ötesinden, Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi. Geçtiğimiz günlerde, Kathryn'in kulübü Rotaract'ın 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Los Angeles'ta bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinliğin bir parçası olarak da, dünyanın dört bir yanından Rotaract kulüplerinin geçmiş yıllardaki etkinlik fotoğraflarından oluşan son derece güzel bir slayt gösterimi yapıldı ve Rotaract'ın 40 yılından kareler gösterildi.



Özetle; ben de 1989-90 ve 1990-91 dönemine ait kulüp fotoğraflarımızı kendilerine ulaştırdım ve bu slayt gösterisinde Fındıklı Rotaract Kulübü de dört fotoğrafla yer aldı. Video, http://video.google.com/videoplay?docid=-1561900402448644249&hl=en adresinden izleyenebilir. Bu arada bizim fotoğraflarımız zamanlama olarak 02.25 - 02.32 arasında.



Ayrıca filmi indirmek isteyenler de bir hafta boyunca https://download.yousendit.com/9AE0993A5F69592F adresinden dosyaya ulaşabilirler.



* İkinci haber de yine ABD'den, bu sefer Illinois'den. Bu seneki World Rotaract Week dolayısıyla yaptığımız "Recognition" başvurumuz kabul oldu ve UHK başkanı olarak tarafıma bir teşekkür mektubu ve Rotaract'ın 40. yılına vurgu yapan harika bir rozet geldi, rozeti bir sonraki toplantıda gururla bayrağımıza takacağız. Özellikle bu sene tanımayı (recognition) almış olmamızın ayrı bir anlamı var; zira 40. yılda dünya Rotaractörleri ile bu onuru paylaşmak ve ABD'deki Rotaryen büyüklerimizle bu 40. yıl coşkusuna ortak olmak şüphesiz her Rotaract kulübü gibi Fındıklı Rotaract için de ayrı bir önem arzetmektedir.



Sevgili Rotaract dostlarım,



Bugüne kadar kulüpçe birçok başarılı organizasyonun altından kalkmanın haklı gururunu yaşarken, şimdi gözümüz bir sonraki toplantımız ve kulüp asamblemizde. Kulübümüzün bu işlerin üstesinden de aynı ustalıkla geleceğinden zerre kadara şüphem yok,ve gelecek sezon bizi bekleyen yoğun gündeme hazır olduğumuzu bir de bu etkinliklerimizle ispatlayacağımızdan da...



Şimdilik benden bu kadar :)



Rotaract Sevgi & Saygılarımla,



Bora Yoldaş



Uluslararası Hizmetler Komitesi Başkanı



Hiç yorum yok: